domingo, 9 de septiembre de 2007

L'Endemà denuncia: La situació a Lizartza i el seu tracte mediàtic

Què farieu si us impossessin un alcalde? És el que passa al municipi de Lizartza, a la província administrativa de Guipuzcoa. En aquest municipi hi governa el partit popular després que en les passades eleccions l'esquerra abertzale es veiés il·legalitzada en algunes poblacions d'Euskal Herria. Amb tot, les mostres de descontentament amb l'alcaldessa popular s'han anat repetint sense que cap administració competent es possicioni a favor de la voluntat democràtica.

Davant la impotència i el malestar popular, algunes persones han increpat reiteradament l'alcaldessa, que fins i tot ha estat amenaçada de mort. Aquesta passada setmana, i per a més INRI, l'alcaldessa popular va penjar una bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament. L'endemà la bandera va apareixer coberta amb una Ikurriña, i l'alcaldessa ha estat novament insultada i increpada.

Tot plegat crea un estat de tensió innecessari que es podria sol·lucionar molt fàcilment: Sotmetre el govern del municipi a la voluntat democràtica, és a dir, donar el poder del poble a l'esquerra abertzale. Però enlloc d'això els governs de torn permeten que una alcaldessa imposada provoqui tot un poble, corri el risc de ser ametrellada qualsevol d'aquests dies i tingui el "privilegi" de convertir-se en una màrtir més de la causa nacionalista espanyola a Euskal Herria.

Però potser el que més està aixecant polsegrera és el tracte mediàtic que rep aquest cas. La majoria de mitjans, favorables a la llei de partits que manté l'esquerra abertzale sense possibilitats de representació a bona part d'Euskal Herria, consideren denigrant el tracte rebut per part de l'alcaldessa. I sinó, mireu els enllaços de la dreta... sobretot, evidentment... els d'Antena 3.

Des de l'Endemà ens solidaritzem amb aquest municipi i la injustícia democràtica a la que es veu sotmès, i intentarem contactar amb ells per fer ressò del que els passa... però sense filtres feixistes.

1 comentario:

Laia Díaz dijo...

Ja m'ho he llegit! I per això et puc dir que, com sempre en els teus textos en català, hi ha faltes d'ortografia i també de sintaxis! A veure si hauràs de tornar a primer per repetir Estàndard amb la teva gran amiga Olga Cubells...

Petons!