sábado, 29 de diciembre de 2007

L'Endemà Critica: Perquè "El Orfanato"?


Dos pel·lícules de génere... dos films que sorgeixen de directors catalans i que arriben a milers d'espectadors... fins i tot d'arreu del món... Però malhauradament, l'Acadèmia de Cinema Espanyol es queda amb la dolenta... Algú m'ho pot explicar?

"REC" i "El Orfanato" són dos molt bones pel·lícules. Però la de Jaume Balagueró assoleix uns nivells d'intensitat, de realisme i d'elegància cinematogràfica que desbanca irremeiablement el film de Bayona en una, gairebé cruela, comparació. I és que per molt que les dues pel·lícules siguin de por, de cinema fantàstic, per molt que les dues protagonistes sigui rosses, per molt que els nens apareguin d'alguna manera o altra... per molts paral·lelismes que hi volguem establir, "REC" és eternament superior a "El Orfanato".

I així doncs... perquè l'Acadèmia ha decidit escollir "El Orfanato" per anar als Òscars (tot i que amb molta probabilitat no hi acabarà arribant...)? Perquè no es va apostar d'entrada per un més que reconegut Balagueró? Perquè no es va apreciar d'entrada el projecte de "REC", mil i una vegades més innovador pel gènere que no pas "El Orfanato"?

Les respostes, suposo, ens arribaran en forma d'una tercera pel·lícula de terror: "Los Productores i sus decisiones políticas"...

1 comentario:

Roger Seró dijo...

l'orfelinat al costat de rec fa riure