jueves, 23 de agosto de 2007

L'Endemà recomana: Cicle Quentin Tarantino



La nova pel·lícula del genial director està a punt d'estrenar-se a les nostres cartelleres. És per això que des de l'Endemà del Fòrum us volem recomenar que feu un cop d'ull a la meravellosa filmografia d'un dels directors més atípics de la història. Les seves il·larants escenes, els seus guions cargolats i maquiavèlics i la seva minuciosa tasca musical el converteixen en una de les banderes cinematogràfiques d'aquest programa.

És per això que us proposem un recorregut per les seves principals pel·lícules, tenint en compte la música, el muntatge i les perspectives. Assaborint el color de la imatge i cada una de les paraules dels seus guions. Heus aquí un petit tast.

Pulp Fiction, Jackie Brown i Reservoir Dogs són tres de les seves primeres obres filmogràfiques. Molt compactes entre sí, però molt diferents. Pulp Fiction i Reservoir Dogs potser són les dues millors pel·lícules de la seva filmografia (amb perdó per Kill Bill, autèntica obra mestra). Però a més de la ja esmentada Kill Bill (les dues són bones per igual, i una no s'entén sense l'altra), Tarantino també ha participat en obres com a director invitat (Four Rooms o Sin City a nivell de pel·lícules, i Urgences i C.S.I a nivell de sèries de TV), participacions en les que sempre hi ha aparegut, d'una manera o altra, el seu amic Robert Rodríguez, qui per cert, comparteix cartell amb Tarantino amb la seva nova pel·lícula.

Així doncs, Grind House és un doble passe de Death Proof (la nova pel·lícula de Tarantino amb Kurt Russell com a protagonista) i Planet Terror, ja estrenada al nostre país. Falta poc per a l'estrena d'aquesta darrera pel·lícula de Tarantino, però, amb tot, recomanem repassar la filmografia i visualitzar també Planet Terror per començar a climatar-se amb una sèrie B pel plat fort que ens espera... Tarantino aterra de nou... i ho fa amb molta força. Veurem que ens té preparat aquest cop el director de Tennessee.