viernes, 4 de enero de 2008

L’Endemà Informa: El Dakar suspès per amenaces terroristes


Per primera vegada en 30 anys d’història el Rally Dakar ha quedat suspès. Tot plegat s’ha decidit aquest matí quan els organitzadors han decidit seguir els consells del Ministre d’Exteriors de França que ahir demanava als participants francesos de no recórrer les 8 etapes que tenien lloc en territori maurità degut a la poca seguretat que oferien les previsions. Val a dir que aquestes 8 etapes suposen més de la meitat del recorregut total del Dakar (que consta de 15 etapes) i que els organitzadors han tingut molt en compte les advertències de la diplomàcia francesa en aquesta decisió.

Les reaccions no han tardat a tenir lloc. La majoria dels participants estan desolats i completament desanimats. El Rally no només és un esdeveniment esportiu, també és la suma de molts factors que tenen el motor un punt d’inflexió, però que recorden també a les maratonianes sessions de viatges pel desert que la humanitat ha dut a terme des dels anals de la història. El contacte entre la roda i la sorra és el contacte entre la humanitat i el desert. I any rere any, el Llac Rosa ha simbolitzat, com a punt d’arribada del Dakar, una superació personal i competitiva per damunt de l’esport i la publicitat que engloba el Dakar.

Tot plegat una mala notícia per l’esport, pels aventurers que no volien guanyar, ans acabar un recorregut meravellós per uns terrenys sensacionals.

2 comentarios:

Jordi Pinyol dijo...

Uala! Al final no es podrà posar un peu al carrer sense que t'acolloneixin per una cosa o altra.

No pot ser! Aquest món s'està capgirant massa.

Josep Maria Yago Suau dijo...

Per una banda me n'alegro que s'hagi suspès aquesta vergonya de rally prepotent i colonialista. Per altra, lamento que sigui per aquest motiu :-(