jueves, 3 de enero de 2008

L'Endemà Informa: L'atur augmenta a Tarragona més que enlloc

Tarragona és la província estatal en que més ha augmentat el nombre d'aturats en aquest any 2007. En xifres absolutes: de les poc més de 5MIL persones que s'han quedat sense feina a Catalunya durant aquest any passat gairebé la meitat són de les comarques tarragonines. Una de les causes d'aquest augment de l'atur ha estat el comportament negatiu del sector de la construcció, un sector en el que s'ha recollit un increment de desocupats a Catalunya de gairebé el 23%.

La província de Tarragona ha tancat l'any 2007 amb 2Mil 146 desocupats més que el 2006, una xifra que representa gairebé un augment del 8% i que la converteix en la província catalana amb un increment més pronunciat, a molta distància de Girona, que no arriba al 3% i de la mitjana catalana que se situa en un 1,93%. Des dels sindicats se situa la devallada del sector de la construcció com a causa d'aquest augment de l'atur. Escoltem Mario Rigau de la Unió General de Treballadors i Jaume Prost de Comissions Obreres

Des de la patronal CEPTA, Rafael Tatay ha manifestat la seva sorpresa després de les dades publicades avui, ja que afirma que a part de la Construcció, la resta de sectors, Comerç, Servei i Indústria, es mantenen positivament.

En concret a Catalunya, el sector de la construcció és el que recull un increment més important de l'atur amb una aportació de 3.023 persones, per davant del sector serveis, amb 2.421 aturats.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Falten els 4 talls de veu i has de canviar el llibre que llegeix "L'Endemà" que ja te l'has acabat...

Bona nit!