viernes, 9 de noviembre de 2007

L'Endemà Informa: Arriba el Festival Memorimatge 2007

Arriba el Festival Internacional de Cinema i Televisió de la ciutat de Reus, el Memorimatge, un certament que celebra la seva segona edició amb una espectació immillorable. I és que ens trobem davant del primer Memorimatge des de la constitució formal del Centre de la Imatge Mas Iglésies de Reus (el CIMIR), un centre especialitzat en el tractament i digitalització d'imatges antigues.











El Festival començarà el proper 16 de Novembre i acabarà el dia 24, tot i que l'acte de clausura serà el dia 23 al Teatre Bartrina en una gala d'homenatge a la Sala Reus, la primera sala de projecció cinematogràfica de la ciutat. El Festival recull més d'un centenar de projeccions de tot tipus l'entrada a les quals és completament gratuïta. L'essència d'aquesta iniciativa, dirigida per Antoni Jiménez, és la de donar sortida a documents audiovisuals de principis de segle i oferir-los a la societat reusenca per a revisionar les diferents etapes de la nostra ciutat.


Una bona iniciativa que cal potenciar institucionalment per a que any rere any es puguin veure films i documents més curiosos i interessants.

Festival Memorimatge 2007 El Festival Memorimage 2007 Films d'avui amb imatges d'ahir té lloc entre el 16 i el 24 de novembre. Projecció films recuperats de principis segle XX
Dins el Festival Memorimage 07, el pròxim 23 de novembre, a les 22 h tindrà lloc la Cloenda del festival al Teatre Bartrina. Aquest acte obert al públic inclou la projecció dels films Crettineti re dei ladri (1909), comèdia italiana trobada a Reus de la col·lecció Antoni Martra, i "Las fiestas de Reus en honor a N.S. de la Misericordia" (1929), un documental recuperat a Montblanc.


No hay comentarios: