lunes, 5 de noviembre de 2007

L'Endemà Informa: Tutankamón torna a regnar

El 4 de novembre de 1922, un arqueòleg britànic anomenat Howard Carter va descobrir l’única tomba egípcia que no havia estat profanada. Era la tomba d’un jove faraó que havia mort l’any 1352 aC als 19 anys.

Fins ara els milions de turistes que cada any visitaven les terres egípcies només podien contemplar els tresors trobats a la cambra funerària, la seva màscara d’or (al Museu d’El Caire) i el seu sarcòfag, a la seva tomba de la Vall dels Reis (Luxor). Però aquest matí l’expectació ha estat major en saber-se que es trauria la mòmia del sarcòfag per exposar-la al públic.

El seu cos momificat es troba en una habitació contigua a la cambra funerària dins una urna de vidre. Està completament cobert per una tela de lli, excepte el cap i els peus (els quals ha destacat tothom per la seva mida). La mòmia no està en gaire bon estat, ja que quan Carter va descobrir-la va tenir molta feina per poder desenganxar-la del sarcòfag (el pas dels anys havia solidificat els productes amb què s’havia cobert el cadàver per conservar-lo) i es tem que la seva exposició n’empitjori l’estat. Però quina millor estratègia per atraure turistes?

Tutankamón va ser un faraó poc important, tan sols va regnar des dels vuit anys fins als dinou, però el descobriment de la seva tomba no profanada l’ha convertit en el més important dels faraons. Si ens fixem en tota la història que envolta la vida d’aquesta mòmia, és interessant pensar que hagués succeït si la tomba d’algú com Ramsès II hagués aparegut intacta...


3 comentarios:

Anónimo dijo...

Mira que dir que s'assembla a l'Eto'o...! Pecador!

Anónimo dijo...

de poc important res tutankamón es un dels farao mes coneguts que hi ha

Anónimo dijo...

de poc important res tutankamón es un dels faraons mes coneguts que hi ha.