lunes, 1 de octubre de 2007

L'Endemà informa: 79 anys de "Un Chein Andalou"

L'1 d'Octubre de 1928 s'estrenava a Le Studio des Ursulines de París la pel·lícula de Luís Buñuel amb guió de Salvador Dalí i ell mateix.

Es tracta d’un curtmetratge surrealista de 17 minuts de durada, sense diàlegs i amb música de Wagner compartida amb un tango argentí. Considerat el film més significatiu del cinema surrealista, el seu rodatge va durar 15 dies i és la plasmació de dos somnis, un de Dalí i l’altre de Buñuel. Estava interpretat per Simone Maureill i Pierre Batcheff, i els mateixos Dalí i Buñuel, a més de Jaume Miravitlles. Poc després, Batcheff i Maureill se suïcidarien amb escassa diferencia de temps.

Des de l'Endemà cel·lebrem aquest aniversari... perquè el 79 i no un altre? doncs perquè l'absurditat i la incoherència eren bases importants del surrealisme. Recomanem a tots plegats que le reviseu...

1 comentario:

Laia Díaz dijo...

Ja l'he vist i hi ha una escena moooolt desagradable, tot i que ara me'n ve una altra al cap que també és molt desagradable... Aix... No res, que era per escriure't alguna coseta i perquè volia fer la competència als milers de comentaris que té aquest blog! Jejeje!

Un petonet!

P.D. Que faries sense que la teva productora et deixes comentaris?